Tijdens een cacao ceremonie drinken we 42 gram cacao, deze wordt bereid met een thee van kruiden en cacao.

De cacao brengt je in verbinding met je hart en opent je hart, je kunt makkelijker verbinding maken met je lichaam en je kunt je beter focussen.

Door de cacao kunt je een liefdevolle energie voelen en je gelukzalig voelen en enorm tot rust komen in je lichaam.

In de cacao zit tryptofaan deze stof geeft je serotonine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker kan voelen, ook na de ceremonie.

Daarnaast kan de cacao je terugbrengen naar je gevoel en contact maken met je intuïtie waarin je in contact komt met je eigen innerlijk wijsheid.

Naast deze emotionele verrijking die je kunt ervaren zijn en ook lichamelijke voordelen.

De cacao bevat veel antioxidanten en mineralen o.a. ijzer, zink, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft.
De antioxidanten geven ook een boost voor je immuunsysteem, dit is goed voor je constitutie.

Het mooie van de cacao ceremonie is dat het niet leeftijd gebonden is.

 

 

Waar moet je rekening mee houden:

2 a 3 uur van tevoren niet eten en geen cafeïne houdende dranken, zodat de cacao goed kan worden opgenomen door je lichaam.

Tijdens de ceremonie is het fijn om te drinken, dus neem genoeg water mee. Het kan fijn zijn om wat te eten na de ceremonie je zou wat te eten mee kunnen nemen voor daarna.

Zorg voor pen en papier om inzichten te kunnen noteren voor jezelf.

Niet gebruiken bij:

Ssri medicatie (denk aan anti-depresiva en slaapmedicatie).

Niet in combinatie met alcohol en drugs.

Cacao is hartslag verhogend, als je hartklachten hebt is het fijn om zelf in te voelen of je deel wil nemen of een arts te raadplegen

De cacao ceremonie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Een groepsceremonie maximaal 7 deelnemers € 33

Een individuele ceremonie kost € 135

Een duo ceremonie kost € 185 (€92,5 p.p)

Tijdens een individuele of duo ceremonie kan ik je coachen met bepaalde thema’s waar je aan zou willen werken.

Ervaringen:

Dit bericht kreeg ik terug via social media, Maris deed bij mij een cacao ceremonie mee

Ik ben dankbaar voor de fijne cacao ceremonie mede dankzij de mooie zangstem, fijne ruimte en veilige bedding van Quirine de Natris .
Het was een diepe reis. De vlinder engel stond me bij aan het einde van de reis, precies zoals het bedoeld is en waar ze voor staat.
Op de terugweg naar huis was de eerste zin die uit de CD speler kwam, I believe in Angels.
Thanks universum, thanks angels, thanks signaaltjes, thanks Quirine voor de fijne ontmoeting. Ik ben dankbaar nu 💗

Deze e-mail ontving ik van iemand die bij mij een 1 op 1 coaching met cacao heeft gedaan. Zo dankbaar!!

Inmiddels zijn we 2 weken verder en ik wilde je nog laten weten hoe het gaat sinds de cacao ceremonie.
Want wat een verlichting was dat! Ik heb jarenlang gemediteerd in een groepje en daar werd steeds gesproken over verlichting en ik begreep nooit zo goed wat daarmee bedoeld werd, maar ik voelde/voel me zooo licht sinds de ceremonie, alsof er letterlijk 20 kg van me af is gevallen. Een aantal klachten die ik had zijn ook beduidend minder geworden, met name het strakke gevoel in mijn bovenlichaam en ik heb super veel mooie inzichten gehad door de ceremonie. Er zijn emoties en gevoelens naar boven gekomen waarvan ik niet eens wist dat die er waren. Ja, het heeft echt super veel met me gedaan, waarvoor 1000x dank!

Ervaring individuele cacao ceremonie

Echt weer 1000x dank voor vanmorgen. Doet zoveel met me!
Je doet heel mooi werk en ik vind je een heel integer en mooi persoon! Ik ben je heel dankbaar. 🙏🏻
Spreek ik vanuit mijn hart én mijn waarheid 🤪🤪

 

Ervaring Suus cacao ceremonie

Quirine creëert op natuurlijke wijze een warme, kalme sfeer bij haar cacao ceremonie. Zij begeleidt de groep liefdevol en heeft daarnaast scherp oog voor de individuele beleving van de deelnemers – ze coacht je daar waar nodig. De cacao ceremonie bij Quirine is een toegankelijke, zachte innerlijke reis. Een bijzonder mooie ervaring die ik iedereen zou aanraden.’ 

 

Nicolle Prins heeft de ceremonie zo ervaren:

Je kent dat wel, je wil gaan mediteren maar vind maar niet je eigen rust, je bent druk in je hoofd en maakt geen ruimte. Door een cacao ceremonie van Quirine te volgen kom je al in een warme fijne bedding binnen en heeft het mediteren in een groep een groot voordeel. Door de cacao kon ik er goed bij blijven en met focus en aandacht naar mooie stukken kijken. Een mooie ervaring waarbij ik in een diepe trance meditatie naar mooie delen in mijzelf kon kijken.

 

Juliette Moolenbeek heeft de ceremonie zo ervaren:

De ceremonie begon zaterdag om 10 uur in de ochtend. Iedereen nam plaats op een matrasje en we kregen uitleg. In de ochtend voorafgaand mochten wij niets eten en geen cafeïne houdende dranken drinken, zodat de cacao goed opgenomen zou worden. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik kon verwachten, dus ging er helemaal open in.We kregen een korte uitleg en de cacao werd ingeschonken en uitgedeeld. Het was een soort lauwwarme chocolade ‘melk’ gemaakt van rauwe chocolade, thee en nog wat ingrediënten zoals cayennepeper (voor betere opname) en honing om het te zoeten. Ik hou erg van pure chocolade en vond het drankje echt superlekker. Maar daar waar de meningen in de groep over verdeeld. ? Tijdens de ceremonie is het de bedoeling om het glas in je handen te houden en een intentie mee te geven aan het drankje voordat je het opdrinkt.

Na het drinken gingen we in een fijne houding zitten of liggen en volgden we de begeleide meditatie van Quirine, de ceremonieleidster. Ik volgde de mediatie en voelde diverse lichamelijke sensaties. Je kan het omschrijven als een meditatie+. Een meditatie met net even dat extra’s wat ervoor zorgt dat je heerlijk kan zakken in je lichaam.

Voor mij voelde het als een hele zachte, liefdevolle reis. Het was een fijne meditatie, de sensaties waren fijn en ik zag ook mooie beelden die mij emotioneerde. Ik merkte ook dat muziek en geluiden heel mooi binnenkwamen. Het was alsof ik op dat moment nog bewuster openstond, dan normaal. Het voelde als thuiskomen bij mijzelf waarbij mijn ego even minder aanwezig was.

Na 2 uur was de meditatie over en bespraken we onze ervaring na in de groep. Het zachte en liefdevolle heeft iedereen ervaren, maar wat iedereen zag was anders. De een ging op reis naar het universum en vorige levens, de ander zag kleuren, weer een ander was in slaapgevallen en zelf voelde ik voornamelijk sensaties in mijn lijf. Zo leuk hoe bij iedereen weer andere zintuigen geactiveerd worden.

Ik vond het dus een fijne ervaring en zal dit binnenkort zeker nog een keer doen. En ben ook benieuwd wat ik de volgende keer ga voelen, zien of ervaren. Dan weet ik iets beter wat te verwachten en te voelen zodat ik daar nog meer in kan zakken en meegaan.